Uploading.com

Join Uploading.com today!

ponedjeljak, 7. ožujka 2011.

Novi standard na tržištu videonadzora - HDcctv

Standard HDcctv predstavljen je početkom 2010. godine, a jednak je za cijelu industriju koja se okuplja unutar tzv. Alijanse HDcctv. Sustav predviđa kamere razlučivosti: 720p (1280x720) i 1080p (1920x1080), odnosno između 0.92 i 2.1 megapiksela.

Prednost je ove nove tehnologije u tome što se standardno i već postojeće ožičenje ne mijenja, a promjenom prijamnika i kamere omogućava se gotovo pet puta veća razlučivost od postojećih analognih sustava.

Sustav HDcctv nema probleme zrnate i mutne slike koja se često povezuje s konvencionalnim analognim sustavima. Novi standard također nema ni problem latencije prisutne kod IP sustava. Latencija se pritom definira kao vrijeme potrebno da se slika snimljena kamerom predoči osobi koja se nalazi ispred nadzornog monitora.

Svaka kamera ima određen stupanj latencije jer slika mora putovati od jedne lokacije do druge. Latencija je mnogo veća kod IP sustava, no to je zato što njezin signal mora biti enkodiran na izvoru i tek tada putuje kroz mrežu do dekodera kako bi slika bila prezentirana korisniku.

Budući da analogni signali putuju izravno od točke do točke, odnosno od kamere do monitora, oni nemaju dodatnu latenciju uzrokovanu mrežnim preusmjeravanjem te procesima enkodiranja i dekodiranja...

Cijeli tekst o HDcctv možete pročitati samo u tiskanom izdanju časopisa Zaštita

Izvor: ČASOPIS ZAŠTITA zastita.info

Nema komentara:

Objavi komentar