Uploading.com

Join Uploading.com today!

utorak, 13. rujna 2011.

POLICAJAC MJESECA

Policajac mjeseca lovi opasne bludnike i tako štiti našu djecu


Muškarac (66) je nedaleko zagrebačke Nacionalne i sveučilišne knjižnice 17. svibnja dirao desetogodišnju djevojčicu. Bludnik je prijavljen policiji, a samo dan nakon kontakt policajac VIII. Policijske postaje Zagreb - Trnje, Marin Bošnjaković, prepoznao ga je nedaleko mjesta napada i uhitio.

Imali smo kratak opis sumnjivca - da je ćelav, hoda bos i ima oko 60 godina. Kolega i ja ugledali smo muškarca koji je odgovarao informacijama koje nam je žrtva dala. Sjedio je u kafiću. Bili smo oprezni jer nikad ne znaš kako će sumnjivci reagirati kad im se približimo - prisjeća se Bošnjaković. Prvotno je ispitao konobaricu kafića. Čim mu je ona rekla da muškarca ne poznaje i kako ga ranije nije viđala Bošnjaković je zatražio bludnika da mu pokaže dokumente. Sumnjivac ih nije imao. Bio je to dovoljan znak za uzbunu. Nekoliko sati nakon privođenja u postaju napadača je žrtva prepoznala.

- Osjetljiv sam na djecu jer i sam sam otac. Zločinci ne smiju šetat ulicama - govori Bošnjaković, koji je policajac od 1996. godine. Uhićenja lopova, razbojnika i seksualnih prijestupnika su mu svakodnevica, ali uvijek pronalazi vremena i za probleme ljudi u kvartu.

- Smatram da ljude uvijek treba dobro poslušati i pokušati shvatiti njihov problem. Pokušavam se staviti u njihovu poziciju. Svom poslu se dajem više od sto posto jer jedino tako znam da sam sve napravio kako bi nekome pomogao. Kroz svoj posao ostvarujem dječački san, da na svijetu bude što više pravde - govori policajac. Zbog zasluga u službi već je ranije dobio medalju grada Zagreba. Marin je naš policajac mjeseca jer je s ulice maknuo opasnog bludnika i tako spriječio moguće napade na djecu.

Nema komentara:

Objavi komentar