Uploading.com

Join Uploading.com today!

utorak, 7. lipnja 2011.

Izvukli su vozačicu iz gorućeg auta sekunde prije eksplozije

Policajci Marinko Bakin (40) i Željko Mališ (41) su sredinom travnja usred noći u Ivanić Gradu iz opasne buktinje izvukli ženu (44). Svojim Ticom naletjela je na vagon vlaka koji je prolazio. Nekoliko puta vozilo se zarotiralo i zapalilo.
- Bili smo dežurni i uz prugu ugledali vatru. Uzeo sam aparat za gašenje i pokušao smiriti buktinju, ali bilo je nemoguće. Rasplamsala se na sve strane. Prozori su popucali, a nije bilo dijela vozila koji nije gorio. Sukljao je gust dim. U autu je ozlijeđena sjedila vozačica - govori Marinko. Iako je i sam vrlo lako mogao stradati, približio se autu što je više mogao. Žena je kroz otvoreni prozor pokušala izaći, a hrabri Marinko ju je primio i izvukao.

- U tim trenucima nisam se bojao. Nisam uopće razmišljao, vodilo me srce. Želio sam pomoći onome tko je bio u autu, a ostalo je bilo nevažno - nastavlja Bakin. U izvlačenju mu je pomogao kolega Željko, koji jednako kao Marinko u policiji radi već 20 godina. Ženu su polegli na ulicu i pozvali pomoć. Samo nekoliko sekundi kasnije auto je eksplodirao. Od njega je ostala samo olupina.

- Ovakve scene gledali smo u filmovima. Da smo došli trenutak kasnije ona danas ne bi bila živa. Ovako je završila samo s lakšim ozljedama - govori Željko. Tek kasnije su shvatili da su spasili svoju poznanicu iz Ivanića. Marinko i Željko naši su policajci mjeseca jer su nesebično riskirali svoje živote kako bi spasili tuđi.

Izvor: 24SATA 
www.24sata.hr/policajac-mjeseca

Nema komentara:

Objavi komentar